Mănânci ca să trăieşti sau trăieşti ca să mănânci?
Aceasta a fost întrebarea pe care tatăl meu mi-a adresat-o acum foarte mulţi ani, sub formă de glumă şi râzând, citând un filozof, într-o seară de vară când, ajuns acasă după şcoală şi antrenamente, nu mai ştiam cum să ajung mai repede la masă, mirosul mâncării gătită de mama şi foamea de peste zi făcându-mă să uit chiar şi de bunele maniere.
Ăsta sunt eu, Cristian Negoiţă, gurmandul...
Sunt genul de om care, deşi nu par după volum, iubesc mâncarea, iubesc să mănânc şi sunt cel mai pofticios din familia mea. Aşa-mi spune soţia şi de asta s-au convins apropiaţii mei, iar dacă vreodata vrei să-mi intri sub piele, ca bucătar sau administrator de restaurant, recomandă-mi ceva care sa mă impresioneze şi-ţi voi fi prieten o viaţă.
Însă, pe cât de pofticios sunt de când mă ştiu, pe atât de mofturos am devenit de-a lungul timpului. Ştiu ce-mi doresc, ştiu ce-mi place şi îmi aleg cu foarte mare grijă locurile unde mănânc.
Kaffa Pub Bucureşti. Restaurant, club, bar, cafenea, braserie şi loc de întâlnire între prieteni.
Şi uite aşa începe povestea mea despre Kaffa Pub, unul dintre cele mai faine puburi din Bucureşti, văzut acum, în 2017, la doi ani de când şi-a deschis porţile.
Ce mi-a plăcut atunci, când l-am vizitat prima dată, pe când am fost solicitat să fac fotografiile de locaţie şi meniu, şi ce îmi place în continuare, semn că viziunea administratorilor asupra acestei investiţii a fost una sănătoasă, orientată în mod special către client, nu doar înspre profit, iar timpul a fost cel care a confirmat că lucrurile bine gândite şi făcute de la bun început vor fi apreciate de clienţi?
Păi, în primul rând, designul interior. Modul în care şi-a pus în practică viziunea arhitectul care s-a ocupat de amenajarea pubului. Este singurul loc din Bucureşti în care am vazut aşa o combinaţie elegantă şi reuşită între rustic, industrial, retro şi modern, lemnul masiv învechit natural, plăcile de cupru modelate manual, tuburile de aerisire suspendate, printurile de pe tavan şi lămpile vintage cu becuri Edison fiind elementele care atrag atenţia într-un mod foarte plăcut.
Mi-a plăcut foarte tare atunci şi-mi place şi mai tare acum, evenimentele din cei doi ani de activitate punându-şi o amprentă placută pe pereţi, sub forma unor rame cu fotografiile artiştilor care au urcat pe scenă în tot acest timp.
În al doilea rând, şi cel mai important, mâncarea. Am simţit încă de la primele farfurii fotografiate şi degustate detaliile fine care fac diferenţa dintre un preparat având la bază o reţetă foarte bine gândită şi o mâncare banală.
La Kaffa Pub meniul este fomat din:
Mâncare tradiţională românească - ciorbe, supe, mâncăruri cu sos, fripturi, grătar, peşte, papanaşi, clătite, etc.
Mâncare italiană - bruschete, pizza, paste, etc.
Iar pentru cei care apreciază cultura street food, trei reţete de burgeri:
Kaffa Tasty Burger, Fancy Cheese Burger şi Blue Queen Burger.
Nici nu ştiţi cât de tare mă bucur să constat faptul că mâncarea pe care o mănânc acum la Kaffa Pub este la fel de bună precum a fost şi în zilele în care am avut sedinţele foto, acum doi ani. Asta este şi ideea unui restaurant, până la urmă, nu-i aşa? Să serveşti la un moment dat o mâncare, să-ţi placă, şi să revii ori de câte ori ai ocazia, tocmai în speranţa că mâncarea va fi la fel de bună precum a fost prima dată.
Cât despre băuturi, în funcţie de preferinţe, la Kaffa Pub poţi servi toate tipurile de băuturi alcoolice şi non-alcoolice, simple sau cocktail, cafea, cicolată caldă, frappe-uri, bere şi, de parcă nu ar fi de ajuns, mai pun la bataie să impresioneze şi cinci reţete proprii de smoothie.
Un al treilea aspect care atrage atenţia publicului dornic de ieşit seara în oraş, şi care cred eu că face diferenţa dintre un pub care se respectă şi o bodegă, este faptul că cei de la Kaffa Pub organizează petreceri tematice, petreceri karaoke, stand-up comedy şi cântări live.
Aici au cântat live, printre foarte mulţi artişti români şi străini, Florin Ristei, Daniel Lazăr, Ştefan Stan, Marian Vasilescu, Silviu Pasca, Cortez, Amira, Georgia, Miki, Trupa Iele, Tavi Colen, RedBlonde, Peper Pop sau Special Guest Orchetra.
Şi, pentru că începutul lunii Martie vine cu multe evenimente interesante, cei de la Kaffa Pub te invită Sâmbătă 11 Martie să petreci alături de Andi & Band, live on Kaffa Stage.
Detalii aici.
Ţi-a plăcut acest articol?
LIKE and SHARE!